Δευτέρα 25 Μαΐου 2009






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(11/5/2009)
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη εκδήλωση των κατοίκων και συλλογικοτήτων, που διοργανώσαμε από κοινού, για την προστασία του Λουδία, των πηγών Αραβησσού και του Δέλτα Αξιού, στη Θέση «Μηδέν» του ποταμού Λουδία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες και τους εκπροσώπους φορέων για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και να δώσουμε την υπόσχεση πως αυτή ήταν μόνο η αρχή. Από τη συνέλευση εκδόθηκε ψήφισμα που θα προωθηθεί σε κάθε αρμόδιο καθώς και στα ΜΜΕ. Το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει του καλοκαιριού που η κατάσταση της ρύπανσης επιδεινώνεται, θα πάρουμε νέες πρωτοβουλίες, για να πιέσουμε τους υπεύθυνους φορείς άσκησης εξουσίας, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αποτροπής της ρύπανσης.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Κο Μυλόπουλο, το συγκρότημα «ΛΟΥΔΙΑΣ», καθώς και τους συντοπίτες μας Πέτσο Χρήστο, Βασιλειάδη Δημήτρη και Κιουλπεκίδη Χρήστο για τη βοήθειά τους στην ηχοληψία.

Οι διοργανωτές:
Δίκτυο Πολιτών Για το Περιβάλλον (Γιαννιτσά)
Πρωτοβουλία κατοίκων Αραβησσού για τη διάσωση των Πηγών
Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Χαλκηδόνας
Ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΑΚΟΥ

    Συμπολίτισσες, συμπολίτες Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εκτεταμένη κοπή δέντρων, μέσα στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ από το Στρατό, μετά από ά...