Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

To Δίκτυο στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έξοδο του περιφερειακού προς Εγνατία

Την Τετάρτη 9/9/2009 παρασταθήκαμε ως Δίκτυο Πολιτών για το περιβάλλον στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών και μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους. Δεν μπόρεσε να συζητηθεί επειδή δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη, όμως μας επιτράπηκε και διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο για να γραφτεί στα πρακτικά και δεσμεύτηκαν να το συζητήσουν στο επόμενο Δ.Σ. Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και θα καλέσει το Δίκτυο για ενημέρωση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Εμείς δεν σταματάμε... Ήδη παραγγείλαμε 2000 προκηρύξεις που θα μοιραστούν στο πανηγύρι. Επίσης έχουν βγει αφισσάκια και θα κολληθούν σε σημεία της πόλης.

"
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Σε όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης
σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και
στον τύπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αυτές τις μέρες συντελείται στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη θέση Σερβικιά Γέφυρα ένα κυκλοφοριακό και οικολογικό έγκλημα.
Κατασκευάζεται ένας κόμβος, ο σχεδιασμός του οποίου υπήρξε εξόφθαλμα πρόχειρος και εγκληματικός.
Χωρίς να ληφθεί καμία πρόνοια για τη στενή «Σερβικιά» γέφυρα, κατασκευάζονται στηθαία στη μέση ενός ήδη στενού δρόμου. Έτσι ο αυτοκινητιστής που έρχεται από Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τη στενή γέφυρα, πέφτει πάνω σε στηθαίο.
Παράλληλα έγινε το απίστευτο κι όμως αληθινό γεγονός, ο δρόμος που μπαίνει στα Γιαννιτσά από τον συγκεκριμένο κόμβο (οδός Κωνσταντινουπόλεως), ένας δρόμος τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας (οι δύο από τις οποίες δεν χρησιμοποιούνται), αποκλείστηκε εντελώς και στη θέση του δημιουργήθηκε μια παράκαμψη δύο στενών λωρίδων κυκλοφορίας με διπλή στροφή. Δηλαδή στη θέση ενός δρόμου που ήταν φαρδύς και ευθεία, έγινε ένας δρόμος στενός και ημικύκλιο.
Όσοι συμπολίτες μας θεωρούν ότι η απίστευτη αυτή παραχάραξη του δρόμου είναι προσωρινή κάνουν μεγάλο λάθος!
Δυστυχώς η γραφειοκρατία έχει απλώσει κι εδώ τα πλοκάμια της και το έργο αυτό με το σημερινό του σχήμα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Με πρόσχημα ότι η πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο πρέπει να γίνεται κάθετα, σχεδίασαν αυτόν τον κυκλοφοριακό κίνδυνο και προσπαθούν να τον επιβάλλουν στους Γιαννιτσώτες.
Όλοι οι Γιαννιτσώτες και ιδιαίτερα οι αυτοκινητιστές και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ βιώνουν ήδη τις συνέπειες αυτού του κυκλοφοριακού εγκλήματος.
Καλούμε τους φορείς της πόλης να αντιδράσουν άμεσα και μαζικά για να σταματήσουν τα έργα και να επανασχεδιαστεί η κατασκευή του κόμβου σε σωστή βάση.
Καλούμε τον Δήμαρχο, το Νομάρχη και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτό το σοβαρό και προκλητικό ατόπημα της δημόσιας διοίκησης.
Καλούμε τους υπεύθυνους του έργου να παρέμβουν άμεσα και δραστικά για να μη συνεχιστεί η άθλια και υποτιμητική για τη νοημοσύνη μας κατασκευή αυτή.
Εμείς θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην αποτροπή της κατασκευής αυτού του κόμβου, με τη σημερινή του μορφή, η οποία μόνο σοβαρούς κινδύνους δημιουργεί για τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας και των διερχόμενων αυτοκινητιστών.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 8/9/2009


Επικοιν.: 6977484743 / 6974541520 / 6973333385

http://envinet.blogspot.com "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΑΚΟΥ

    Συμπολίτισσες, συμπολίτες Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εκτεταμένη κοπή δέντρων, μέσα στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ από το Στρατό, μετά από ά...