Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ατματζίδης Ν. Γεώργιος
Γιαννιτσά 1.9.2009

Πρός: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών

Κύριε Εισαγγελεύ,
Ισόπεδος κόμβος στη θέση «Σερβικιά Γέφυρα»
Αυτές τις μέρες συντελείται στην ανατολική είσοδο της πόλης μας ένα κυκλοφοριακό και οικολογικό έγκλημα, κοινωνοί του οποίου είναι όλοι οι πολίτες της.
Στον ισόπεδο κόμβο που αναφέρεται πιό πάνω, στο σημείο της εξόδου της οδού Κωνσταντινουπόλεως από τα Γιαννιτσά προς την Εγνατία οδό, έχει αποκλειστεί όλο το οδόστρωμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως και έγινε παρακαμπτήριος η οποία από άποψη κυκλοφοριακή είναι εξοργιστική, άθλια και εγκληματική ενώ από περιβαλλοντική άποψη είναι θλιβερή.
Μέχρι πρόσφατα , σε διάφορες συζητήσεις με διάφορους συμπολίτες μου και με ενοχλημένους επιχειρηματίες της περιοχής, όλοι είχαμε την άποψη οτι ο αποκλεισμός της οδού Κωνσταντινουπόλεως ήταν προσωρινός και οτι θα αποκαθίστατο όταν τελείωναν τα έργα.
Σε σημερινή, τυχαία, συζήτησή μου με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της πόλης, πληροφορήθηκα οτι η εγκληματική αυτή παραχάραξη του δρόμου είναι μόνιμη και οφείλεται σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει οτι σε ισόπεδους συγκοινωνιακούς κόμβους η προσέγγιση πρέπει να γίνεται από κάθετους οδούς.
Με μιά απλή και μόνο ματιά αντιλαμβάνεται κανείς οτι στο συγκεκριμένο έργο, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για ομαλότερη κάθετη πρόσβαση (απαλλοτρίωση τμήματος του αύλειου χώρου δυτικά παρακείμενης επιχείρησης), έγινε κάκιστη και εγκληματική εφαρμογή της πρόνοιας του νομοθέτη με αποτέλεσμα ο εξερχόμενος της πόλης αυτοκινητιστής να προσπίπτει, μετά από ευθεία, σε «τοίχο» και να υποχρεώνεται σε δύο ελιγμούς σχεδόν 90 μοιρών, ο δέ εισερχόμενος απο Θεσσαλονίκη στην πολή αυτοκινητιστής να διαγράφει πορεία δύο αντίθετων στροφών περίπου 90 μοιρών.
Προκειμένου δε να γίνει πραγματικότητα αυτή η απίστευτα στρεβλή σύλληψη κάποιου «τεχνοκράτη» κόπηκαν και πεύκα από το παρακείμενο δημοτικό αλσύλιο.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Χρόνια τώρα διεκδικώ το αυτονόητο δικαίωμά μου ως πολίτη να μήν υποτιμάται η νοημοσύνη μου και να μήν υποχρεούμαι στην διεκδίκηση του αυτονόητου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νοημοσύνη μου προσβάλλεται βάναυσα ενώ παράλληλα η «δημιουργική» γραφειοκρατία προκαλεί εκ του μηδενός, κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά μου, των παιδιών μου που επίσης είναι οδηγοί καθώς και του κάθε πολίτη αυτής της πόλης. Έτσι με αναγκάζει να διεκδικώ και το αυτονόητο.
Δεν έχει καμία λογική η δημιουργία αυτής της παράκαμψης στην κεντρικώτερη είσοδο της πόλης, ενώ αντιθετα αφήνει υπόνοιες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων στελεχών της δημόσιας διοίκησης (τουλάχιστον ανεπαρκής βάσανος της μελέτης, προκειμένου να παραχθεί ουσιαστικό και μή επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια αποτέλεσμα).
Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ να ενεργήσετε κατά την κρίση σας ούτως ωστε να σταματήσουν άμεσα τα έργα στο συγκεκριμένο κόμβο και να αρθούν τα επικίνδυνα οδοφράγματα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, μέχρι να διερευνήσετε υπό ποίες συνθήκες και με ευθύνη τίνων, φτάσαμε σ’ αυτό το εγκληματικό για το δημόσιο συμφέρον και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών αποτέλεσμα.
Είμαι στη διάθεσή σας για επιτόπια επίσκεψη προκειμένου να έχετε ίδια αντίληψη των πραγματικών δεδομένων. Προκειμένου δε να με κατανοήσετε σαφέστερα, επισυνάπτω χειρόγραφο σκαρίφημα που περιλαμβάνει τη διαμορφωθείσα προκλητική κατάσταση και την ακίνδυνη & απλούστερη γεωμετρικά των λύσεων, την οποία, για κάποιους λόγους ακατανόητους σ’ εμένα , δέν προκρίνανε οι αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου.
Κοινοποιώ , κατ’ αρχήν, αυτή μου την επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Επιφυλλάσομαι δε στη συνέχεια να συνταχθώ με όλους τους ενδιαφερόμενους και να σταθώ απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία της δημόσιας διοίκησης.


Ευχαριστώ πολύ

Συνημμένα: 1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Υπουργείο χωροταξίας και περιβάλλοντος
Υπουργείο εσωτερικών & δημόσιας διοίκησης
Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης
Συνήγορο του πολίτη
κ. Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Νομάρχη Πέλλας
κ. Δήμαρχο Γιαννιτσών
Δ.Ε.Σ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών
Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου