Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Κάλεσμα σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο λαό της Χαλκιδικής και παράδοση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ΠέλλαςΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 17.4.2013

                                                  Καλούμε όλους και όλες να παραβρεθούν
στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας την Τετάρτη 17-4-2013 ώρα 17:30 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο για να καταθέσουμε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής, ξεκάθαρης αντίθεσης στην συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας  της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Βόρεια Χαλκιδική και σε οποιοδήποτε σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην περιοχή του Πάϊκου μας.

Στο όρος Κάκαβος της Β.Χαλκιδικής, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που ανήκει κατά 95% στην καναδική Eldorado Gold και κατά 5% στον όμιλο Άκτωρ του Μπόμπολα, έχει βάλει μπρος τη δημιουργία  εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας των κοιτασμάτων χρυσού και χαλκού που υπάρχουν στην περιοχή. Για το σχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ενός κρατήρα βάθους 400m και διαμέτρου 1200m σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό Μεγάλη Παναγιά και στην καρδιά του αρχέγονου δάσους της περιοχής, με την σπουδαία οικολογική σημασία. Πατώντας επάνω στο τεράστιο υπαρκτό πρόβλημα της ανεργίας, που οι πολιτικές τους δημιούργησαν, προσπαθούν να λεηλατήσουν την τοπική οικονομία και το πραγματικό χρυσάφι της περιοχής, που είναι οι θάλασσες, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, η αλιεία και φυσικά ο τουρισμός της πανέμορφης Χαλκιδικής, στο όνομα 1.300 ανθυγιεινών θέσεων εργασίας.
Η κυβέρνηση προκαλεί καθώς λειτουργεί σαν μπράβος της Eldorado και των συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα που στοχεύει σε κέρδη μέσα από τη λεηλασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται: Καταστροφή παντού για να γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κεφαλαίου.
Η μάχη του λαού της Χαλκιδικής κορυφώνεται. Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο προχωρώντας σε νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου. Μέσα στη νύχτα κουκουλοφόροι της αστυνομίας έσπασαν πόρτες και εισέβαλλαν σε σπίτια συλλαμβάνοντας κατοίκους της Ιερισσού μπροστά στα έντρομα μάτια των μελών της οικογένειάς τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια τρομοκράτησης ξεσήκωσε τη δίκαιη οργή των κατοίκων που απάντησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Αν η Ιερισσός είναι το «γαλατικό χωριό», σύμφωνα με τον κ. Δένδια, τότε η κυβέρνηση αποδέχεται το ρόλο του βάρβαρου εισβολέα και κατακτητή. Δεν είναι απομονωμένο χωριό η Ιερισσός, αλλά έχει την στήριξη και την αλληλεγγύη του καθενός που υποφέρει αλλά και αγωνίζεται.
 Ο λαός της Ιερισσού και της Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου του, για το μέλλον όλων μας. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το σβήσει κανένας νόμος. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή της βαρβαρότητας στη Χαλκιδική και σε όλη τη χώρα.
Μπορεί η Β. Χαλκιδική να φαντάζει μακριά, αλλά μάλλον δεν είναι. Ανάλογοι αγώνες δίνονται στην Αλεξανδρούπολη και το Κιλκίς. Το μεσο-μακροπρόθεσμο σχέδιο των εισβολέων είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε ολόκληρη τη Μακεδονία και Θράκη, την οποία θέλουν σύντομα να χαρακτηρίσουν ως ΕΟΖ Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις υπό οικονομική κατοχή χώρες ανά τον κόσμο, όπου εισβάλουν οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού και μεταλλευμάτων.

- Απαιτούμε τώρα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και τον τερματισμό κάθε δίωξης.
- Να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από την περιοχή και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.
- Έξω οι χρυσοθήρες από τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου