Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Δεντροφύτευση και χελιδονοφωλιές στο Καψάλη

Δελτίο Τύπου
27 Μάρτη 2012

Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη
με χελιδονοφωλιές και δεντροφύτευση

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον, στα πλαίσια της δράσης του για τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου της πόλης των Γιαννιτσών, πάει πάλι στου Καψάλη το Σαββατοκύριακο 31/03 – 01/04. Υποδεχόμαστε την άνοιξη με δύο εκδηλώσεις.Το Σάββατο 31 Μάρτη 10:00 – 13:00: Χελιδονίσματα
Τα παιδιά μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποδέχονται την άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους φωλιές από πηλό.
Με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής, τα παιδιά θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!
Φέρτε μαζί σας κι ένα χάρτινο κουτί για να μεταφέρετε τη φωλιά.
Θα είναι μαζί μας και η νηπιαγωγός Κική Δημητριάδου για να γνωρίσει στα παιδιά τον Αδέσποτο, (τον αδέσποτο σκύλο-πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών) μέσα από τις ιστορίες του αλλά και από παιχνίδια.


Την Κυριακή 01 Απρίλη στις 10:00: Δεντροφύτευση

Πρασινίζουμε το χώρο του πρώην στρατοπέδου φυτεύοντας δέντρα και θάμνους που μας προσέφερε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το φυτώριο του Εργαστηρίου Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.
Όσοι έχετε τη δυνατότητα φέρτε μαζί σας και φτυάρια ή/και τσάπες.

[Η είσοδος στον χώρο των εκδηλώσεων είναι από την πάνω πύλη του πρώην στρατοπέδου (συνοικισμός)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου