Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον Ν.Πέλλας διοργανώνει γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, με τη συμμετοχή δεκάδων βιοκαλλιεργητών και χειροτεχνών από την περιοχή μας και όλη την Ελλάδα. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Γιαννιτσών και θα διαρκέσει 3 ημέρες 18, 19 και 20 Ιουνίου στο πάρκο του πολύκεντρου στον πεζόδρομο. Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν εκθέματα προϊόντων από τους συμμετέχοντες σε μικρούς πάγκους με παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών για τις μεθόδους καλλιέργειας και χειροτεχνίας. Οι ημέρες θα ξεκινούν με εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, θα συνεχίζουν με ομιλίες-ανοιχτές συζητήσεις σχετικές με θέματα περιβάλλοντος και θα καταλήγουν με ζωντανή μουσική από τοπικούς μουσικούς – συγκροτήματα.
Η γιορτή αυτή, που διοργανώνεται εδώ και χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, εκτός από το αυτονόητο της προβολής του οικολογικού τρόπου καλλιέργειας και παραγωγής, έχει σκοπό να προβάλλει την ιδέα της συνεργασίας και αλληλεγγύης, της άμεσης σχέσης παραγωγού-καταναλωτή, της τοπικότητας των προϊόντων, προτάσσοντας την επανασύνδεση φύσης-κοινωνίας και την αποσύνδεση από τη σκληρή εμπορευματοποί-ηση των πάντων. Κατά τη διάρκεια των γιορτών αυτών, προβάλλονται και αναδεικνύονται παράλληλα τα ιδιαίτερα τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της γιορτής στον δικό του πάγκο, θα προβάλλει με ενημερώσεις σε έντυπο και ψηφιακό υλικό τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας, που από το διάστημα της ίδρυσής του ανέδειξε, όπως τη ρύπανση του Λουδία, τη διεκδίκηση απόδοσης του στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ» εξ’ολοκλήρου στους πολίτες, με τη δημιουργία στη θέση του, περιαστικού δάσους, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και την τραγική έλλειψη πρασίνου στην πόλη, τον προαστιακό σιδηρόδρομο μέσω Γιαννιτσών κ.τ.λ. Για όλα αυτά δε, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ανοιχτή συζήτηση το απόγευμα του Σαββάτου,19/06. Επίσης στον χώρο μας θα υπάρχει αναρτημένη λίστα με ονόματα συμπολιτών μας που επιθυμούν να ξεκινήσουν ανταλλακτικό «εμπόριο» ανταλλάσοντας αντικείμενα που δεν χρειάζονται ή και υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της γιορτής. Να δώσουμε έτσι κι ένα μήνυμα ότι οι απλοί άνθρωποι μπορούμε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά, να οργανώσουμε τη ζωή μας με τρόπο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, δεν θα υπηρετεί κανένα ιδιοτελές συμφέρον και θα είναι μακριά από την καταστροφική λογική του κέρδους.
Γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας
Παρασκευή 18 - Σαββάτο 19– Κυριακή 20 Ιούνη 2010
Πάρκο Πολύκεντρου Γιαννιτσών
Έκθεση προϊόντων: 10 π.μ. – 10:00 μ.μ.
Συζητήσεις: 7:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ.
Μουσικές βραδιές: 9:30 μ.μ( έναρξη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΑΚΟΥ

    Συμπολίτισσες, συμπολίτες Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εκτεταμένη κοπή δέντρων, μέσα στο στρατόπεδο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ από το Στρατό, μετά από ά...